Bijzondere samenwerking tussen koren op het podium voor de Rabobank!

Tijdens Didam op Stelten op 3 juni 2018 wordt op het podium voor de Rabobank de middag verzorgd door drie koren: Konzagro uit Koningslust, Bon Apart uit Beringe beide uit Limburg en het Diemse koor Mengelmoes. Deze koren hebben vorig jaar samen al een lente concert verzorgd in Beringe Limburg. Het zijn koren die qua repertoire, steil en uitstraling totaal verschillend zijn en juist daarom staan zij garant voor een verrassende en afwisselende muziekmiddag met mooie luistermuziek en gezellige meezingers.

Het programma:

12.30 tot 13.15 uur Mengelmoes

13.15 tot 14.00 uur Konzagro

14.00 tot 14.45 uur Bon Apart

14.45 tot 15.30 uur Mengelmoes

15.30 tot 16.15 uur Konzagro

16.15 tot 17.00 uur Bon Apart

Konzagro

Konzagro staat voor Koningsluster Zanggroep uit Peel en Maas en bestaan 17 jaar. Zij hebben 25 leden en zijn een gemengde groep van mannen en vrouwen. Er wordt hoofdzakelijk gezongen vierstemmig in het repertoire is Engels, Duits ,Frans, Nederlands maar ook Limburgs dialect met vooral modern repertoire. Ze staan onder leiding van Marianne Groenewegen. Zij hebben een eigen Combo met aan de piano Anja Theelen, Gitaar Arno Willms en op de Cajun  Jolanda Schroen. Plezier in zingen staat voorop maar ook gezelligheid is heel belangrijk.

Bon Apart

Mannenzanggroep Bon Apart uit Beringe bestaan uit 31 zangers, de dirigent is Bert Ramakers. Zij worden begeleid door hun eigen combo met als pianiste Anja Theelen, de gitarist is Arno Wilms en Ad Hoeks verzorgd het drumwerk op de Cayon. Bon Apart bestaat binnenkort 20 jaar. Ze zingen gevarieerde nummers, hebben een breed repertoire met stukken in veel  talen en proberen het zo vrolijk mogelijk te houden.

Bon Apart staat goed aangeschreven in de regio rond Beringe en  treden regelmatig op in Limburg en in de Peel.   

Mengelmoes

Mengelmoes bestaat uit 30 zangers die zingen onder leiding van Cindy Gregoor, onder begeleiding van het vaste combo met Annèt Lammers piano, Willy Gieling drums, Theo Vonk basgitaar en zanger Ton Seegers accordeon. De mannen zingen ballades, schlagers, musicalliedjes, gospels, drinkliederen en smartlappen, evenals luisterliedjes en meezingers, nummers uit de oude doos als ook recente hits die meestal meerstemmig worden gezongen.

Het koor bestaat 13 jaar en treedt ongeveer 15 keer per jaar op voor uiteenlopend publiek, meestal in de regio. Een hoogtepunt is de jaarlijks terugkerende Mengelmoesdag in oktober en zij hebben een CD verzamelalbum op hun naam staan.

Tot zondag 3 juni!