Terugblik Didam op Stelten editie 2017

In de tijd van lijstjes blikken we graag terug op afgelopen jaar: we hebben de veertigste editie van Didam  op Stelten mogen vieren. Om te leren als organisatie en te verbeteren hebben we een enquête gestuurd en we delen graag enkele resultaten met jullie. In totaal hebben 55 mensen respons geleverd, waarvan een kwart ondernemers, een kwart bezoekers en de overige helft een mix tussen hobbyisten en verenigingen etc.

De Didam op Stelten jubileum editie is met een 8 beoordeeld. Het parcours is beoordeeld als een vol parcours met een grote diversiteit aan kramen. De diverse onderdelen zijn op een schaal van 1 t/m 5 (waarbij 5 het beste is) allen beoordeeld met een 4 of hoger, waarbij het Vink Belevenispark en de Zeepkistenrace het beste beoordeeld zijn. De diverse onderdelen waren:

 • Het Vink Belevenispark (in het centrumpark van Didam stonden diverse verenigingen, was van alles te doen voor jong en oud, muziek en horeca)
 • De Zeepkistenrace
 • De horeca (denk hierbij aan terras en muziek)
 • De tijdlijn van 40 jaar Didam op Stelten (onderdeel van het Vink Belevenispark)
 • De diversiteit aan muziek
 • Het RABOplein (plein op kruising Drostlaan en Raadhuisstraat, hier waren alle streekproducten te vinden)
 • Communicatie rondom het evenement in de media, social media en op posters/flyers
 • Communicatie met de organisatie over de dag zelf (was alles duidelijk voor je)
 • De kramen met ondernemers en verenigingen in het algemeen (denk aan de kramen in de Spoorstraat, Wilhelminastraat etc.)

Trots zijn we op vele mooie quotes in de enquete als “Gezellige sfeer, lekker druk. Kortom erg leuke dag. Kijk er altijd naar uit!“, “Ontspannen sfeer“, “Goed georganiseerd en vooral gezellig! Verenigingen hebben zich heel goed kunnen presenteren! Complimenten voor der organisatie!

Verbeterpunten

 • In de enquête werd meerdere keren aangehaald dat de voorkeur uitgaat naar een datum begin juni. Vanwege diverse activiteiten in de omgeving hadden wij hem dit jaar verplaatst, in 2018 is Didam op Stelten gewoon weer begin juni: zondag 3 juni.
 • De ruime meerderheid gaf aan graag weer een herhaling te zien van de Zeepkistenrace. Dat gaat zeker gebeuren! Verbeterpunt hierin is dat de tijd wat korter mag, die gaan we meenemen. In 2018 volgt er meer informatie over de concrete invulling van de Zeepkistenrace.
 • De looproute was niet voor iedereen even duidelijk. Daar zijn we het helemaal mee eens en gaan we komend jaar nog weer meer aandacht aan besteden middels betere aanwijzingen, plattegronden etc.

Natuurlijk zijn er nog meer punten genoemd, deze bespreken wij binnen het bestuur: welke punten we gaan oppakken, hoe kunnen we blijven verbeteren, nog helderder communiceren en het iedereen naar de zin maken, dit alles met het oog op Didam op de kaart te zetten en een mooie dag te organiseren voor jong en oud. Met een bestuur van 7 man sterk doen wij daar ons uiterste best voor! Waar nodig nemen we contact op met de bedrijven/personen/verenigingen specifiek om onderwerpen door te nemen. Wij danken ieder voor het invullen van deze enquête, het heeft ons weer nieuwe inzichten gebracht en in 2018 gaan we het event nóg een stukje beter neer zetten.